KRAVOS galvanizacija, Andrej Kravos s.p. +386 40 725 658 info@kravos.si Zaloška cesta 30, Ljubljana, 1000 Ljubljana
Kvaliteta
Najvišji nivo kvalitete
Hitrost
Tehnologija hitre galvanizacije
Cene
Zagotavljamo konkurenčne cene

O nas

O Kravos Galvanizaciji

Obdelave

Vse obdelave vršimo na potopnih obešalih.

Medeninjenje

Vključno s patiniranjem

Bakrenje

Vključno s patiniranjem

Nikljanje

Svetleče

Kromiranje

Zgodovina

Začetki Kravos galvanizacije segajo v leto 1962, ko je Dušan Kravos po zaključeni Fakulteti za kemijo v Ljubljani, vzel v najem dotrajano in tehnološko zaostalo galvano v ljubljanskih Sneberjah. Sama linija je potrebovala celovito obnovo in kot takšna skoraj da ni bila uporabna. Atribut nakupa, pa je bila velika in odvisna stranka, takratni Unitas.

Tako je po prenovi in dodatno urejeni brusilnici in polirnici pričelo delovati  Galvanizerstvo in izdelovanje preprostih drobnih kovinskih predmetov Dušan ing. Kravos s.p.

Leta 1976, smo proizvodnjo preselili v nove prostore v ljubljanske Moste, kjer je bila zasnovana majhna a  sodobna ročna galvanska linija.

Tukaj se pričenja zgodba, kjer smo kot mali kooperanti in strateški partnerji sodelovali pri velikih projektih takratnega skupnega tržišča.

Po osamosvojitvi, so se stvari spremenile, naše kapacitete pa so polnili predvsem kroglični ventili Kovine Herz, kjer smo po najvišjih standardih zagotavljali tesnost vodovodnih in plinskih krogelnih ventilov. Istočasno smo razvijali dekorativne postopke obdelave zahtevnih kopalniških proizvodov.

 

Danes

Današnjo Kravos Galvanizacijo vodi Andrej Kravos.

Proizvodnja je prilagojena aktualnim obdelavam, predvsem litin cinka in aluminija, ohranjamo pa tudi obdedlavo jekla in medenine, kjer pa tudi vršimo predobdelavo z alkalim in kislim bakrenjem.

Naša linija ostaja majhna in ročna. Ob uporabi visokokakovostnih surovin, visoki prilagodljivosti, nenehnem razvijanju postopkov pri sledenju aktualnega trenda obdelav in neposrednemu nadzoru kakovosti, pa Kravos Galvanizacija ostaja strateški partner mnogih uspešnih slovenskih proizvodnih podjetij.

Obdelujemo

Cinkove litine

Obdelava cinkovih litin, zamaka in medenine.

Aluminijeve litine

Obdelava aluminijevih litin in SiAl-a.

Baker

Obdelava bakra.

Jeklo

Obdelava jekla.